Over mij

Ik heb gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium

viool bij Jan Hulst en altviool bij Gisella Bergman en Ron Ephrat. Ik ben in 1991 afgestudeerd.

Al tijdens mijn studie gaf ik enthousiast les en na mijn

studie heb ik een bloeiende lespraktijk opgebouwd. Ik geef privéles in mijn woonplaats Hoogland (Amersfoort-noord), ben  verbonden als docente aan De

Muziekcirkel in Driebergen en ben tevens docente viool en altviool aan de Zeister Muziekschool. Daarnaast geef ik workshops (alt-)viool op basis- en middelbare scholen.

Sinds mei 2016 ben ik tevens verbonden aan de buitenschoolse opvang  SKDDriebergen als (alt-)viooldocente.

Ik ben mede-oprichter en lid van Muziek opMaat Amersfoort, een onlangs opgericht Amersfoorts collectief van zelfstandig werkende  professionele muziekdocenten.

 

Ik heb leerlingen tussen de 5 en de 87 jaar! Ook kinderen

die jong op altviool willen beginnen zijn van harte welkom. Ook daar zijn tegenwoordig leuke methodes voor beschikbaar.

Plezier in muziek maken staat voorop, maar ook de techniek

wordt niet vergeten. Ook is er veel aandacht voor samenspel. 

Ik volg niet de standaard leergangen die er zijn, maar kijk echt naar de leerling als individu en zoek daar de muziek en methodes bij die de leerling op dat moment nodig heeft.

 

Ik ben lid van de European String Teachers Association (ESTA). Daar volg ik regelmatig workshops en cursussen, bezoek de internationale congressen en ben daardoor op de hoogte van het nieuwste lesmateriaal. 

 

Mijn leerlingen spelen in jeugdorkesten als Amersfoorts Jeugdorkest  en het Domstad Jeugdorkest en in studentenorkesten als het USC, het VU en het Sweelinckorkest. Ook heb ik een aantal leerlingen begeleid naar het conservatorium.

Als uitvoerend musicus heb ik gespeeld in diverse Nederlandse orkesten, zoals de radio-orkesten, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Als altvioliste was ik lid van het Weidlerkwartet van 1987 tot

2004. Op dit moment ben ik voornamelijk in kamermuziek formaties actief.